Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τους κύβους με νερό μέχρι να γίνουν ζωμός. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν κάψει ελαφρώς προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σαφράν. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας για λίγο και προσθέτουμε το ζεστό ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να φουσκώσει το ρύζι, περίπου για 15 λεπτά. Στα τελευταία λεπτά προσθέτουμε την παρμεζάνα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τους σπόρους ροδιού, το κουκουνάρι (καβουρδισμένο) και ανακατεύουμε ελαφρά. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία πιατέλα, στολίζουμε με σταφίδες και σερβίρουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε μισό φλυτζάνι νερό και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Μεταφέρουμε τα μπούτια σε μια κατσαρόλα και χωρίζουμε το ζωμό από το τηγάνι σε ένα φλυτζάνι. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Σοτάρουμε την κολοκύθα για 10 λεπτά και μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε ταψί.
Ρίχνουμε από πάνω το δενδρολίβανο, τις σκελίδες σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό, το υπόλοιπο λάδι και τη μελάσα ροδιού ωσότου καραμελώσει.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κοτόπουλο και την κολοκύθα στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά.
Για μία κούπα: Ρίχνουμε το χυμό ροδιού, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου μία ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ρίχνουμε το μίγμα σε αποστειρωμένο βάζο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 μήνες.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την ζάχαρη, συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα και τα ανακατεύουμε. Λιώνουμε την κουβερτούρα με μπεν μαρί και την αδειάζουμε στο μπολ με το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε και το μίγμα από το αλεύρι, το κακάο και το μπεικιν πάουντερ,. Τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ και στο τέλος ρίχνουμε τα ρόδια , τα κράνμπερυ και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, λειώνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια, προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε μαζί τα υλικά. Αφήνουμε να κρυώσει το κεικ και η επικάλυψη και στη συνέχεια περιχύνουμε το κέικ, στολίζουμε με σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.
Καθαρίζουμε από τυχόν αγκάθια, πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε από πριν τα φιλέτα σολωμού. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε τα φιλέτα σολωμού με ελάχιστο λάδι και ψήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ενναλακτικά βάζουμε το σολωμό σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στο γκριλ.
Βάζουμε σε ένα μπωλ τη ρόκα καλά πλυμένη, τη μοτσαρέλα σε κομμάτια, το αβοκάντο σε κομμάτια, τις ντοματουλες, τους σπόρους ροδιού, περιχύνουμε με τη βινεγκρετ ροδιού και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σε μια πιατέλα τα φιλέτα σολωμού και συνοδεύουμε με την δροσιστική σαλάτα.
Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/2 της ποσότητας. Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα, το συμπυκνωμένο χυμό ρόδι, τη γρεναδίνη, το ξίδι, και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
Χτυπάμε τα μπισκότα με το μιξερ μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης και τα τοποθετουμε σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στη σκονη μπισκότου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε το μίγμα σε τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η βάση. Χτυπάμε με το μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα από το λάιμ και το λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα στο τσέρκι, πάνω από το μπισκότο και ξαναβάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Όταν το cheesecake παγώσει καλά, το βγάζουμε από την φόρμα και απλώνουμε από πάνω μαρμελάδα ρόδι.