banner espa

banner espa

EU Organic Juice Planet
Contract notice EU Organic Juice Planet
Contest process of EU Organic Juice Planet
MENU
Greek (Greece)English (United Kingdom)
Υλικά: 500 γρ. Φρέσκο τυρί κρέμα 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 200 γρ. μπισκότα τύπου Digestive 100 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο μαρμελάδα ρόδι AΣΟΠ 100 γρ. ζάχαρη άχνη ξύσμα από 1/2 μοσχολέμονο ξύσμα από 1/2 λεμόνι 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
Χρόνος: 2 ώρες
Μερίδα: οικογενειακή

Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια, τα 600 γρ ζάχαρης, την κανέλα, τη βανίλια και το νερό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου (δε βράζουμε για πολύ ώρα για να μη λιώσουν τελείως τα ρόδια).  Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα σκεπασμένο. Αφήνουμε την κατσαρόλα στο ψυγείο για μία ημέρα.

Την επόμενη ημέρα, βγάζουμε την κατσαρόλα από το ψυγείο και την ξαναβάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και σιγοβράζουμε για ακόμα 15-30 λεπτά μέχρι που να δέσει το γλυκό. Μεταφέρουμε το γλυκό σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα, όσο είναι ζεστό και κλείνουμε με το καπάκι γρήγορα. Γυρίζουμε το βάζο ανάποδα για περίπου 10 λεπτά για να σφραγίσει καλά το καπάκι. Αν δεν ανοίξουμε το βάζο διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου και αν το ανοίξουμε διατηρείται στο ψυγείο για αρκετούς μήνες.

Υλικά: *Για τη μους γιαούρτι: 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες 150 γρ. άχνη ζάχαρη  1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους 400 ml κρέμα γάλακτος *Για τα ζαχαρωμένα καρύδια: 100 γρ. καρύδια, η ψίχα 50 γρ. ζάχαρη 100 γρ. σπυρί ροδιού ΑΣΟΠ
Χρόνος: 5'
Μερίδα: 6 ατομικά μπολ

Μους: Στο μίξερ χτυπάμε το γιαούρτι μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας συνεχώς τα υλικά, ώσπου να σχηματιστεί μια απαλή μους. Τη μοιράζουμε στα μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Καρύδια: Σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, ζεσταίνουμε τα καρύδια σε χαμηλή φωτιά. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα μοιράζουμε μαζί με τα ρόδια πάνω από το ζελέ στα μπολ που έχουμε βγάλει από το ψυγείο.