Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια, τα 600 γρ ζάχαρης, την κανέλα, τη βανίλια και το νερό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου (δε βράζουμε για πολύ ώρα για να μη λιώσουν τελείως τα ρόδια). Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα σκεπασμένο. Αφήνουμε την κατσαρόλα στο ψυγείο για μία ημέρα.
Την επόμενη ημέρα, βγάζουμε την κατσαρόλα από το ψυγείο και την ξαναβάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και σιγοβράζουμε για ακόμα 15-30 λεπτά μέχρι που να δέσει το γλυκό. Μεταφέρουμε το γλυκό σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα, όσο είναι ζεστό και κλείνουμε με το καπάκι γρήγορα. Γυρίζουμε το βάζο ανάποδα για περίπου 10 λεπτά για να σφραγίσει καλά το καπάκι. Αν δεν ανοίξουμε το βάζο διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου και αν το ανοίξουμε διατηρείται στο ψυγείο για αρκετούς μήνες.
Μους: Στο μίξερ χτυπάμε το γιαούρτι μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας συνεχώς τα υλικά, ώσπου να σχηματιστεί μια απαλή μους. Τη μοιράζουμε στα μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Καρύδια: Σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, ζεσταίνουμε τα καρύδια σε χαμηλή φωτιά. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα μοιράζουμε μαζί με τα ρόδια πάνω από το ζελέ στα μπολ που έχουμε βγάλει από το ψυγείο.
Σελίδα 3 από 3