banner espa
MENU
Greek (Greece)English (United Kingdom)
asop rodia ellinikaasop rodia ellinikaellinika rodiaellinika rodiaellinika rodiaasop rodia

Ο ΑΣΟΠΟι Εγκαταστάσεις μας

η ιστορια του ροδιου

Στην ιδιόκτητη έκτασή μας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Αθανασίου Δράμας, το 2012 κατασκευάσαμε την πρώτη ελληνική καθετοποιημένη πρότυπη μονάδα επεξεργασίας ροδιού όπου εγκαταστήσαμε σύγχρονα μηχανήματα διαλογής και προεπεξεργασίας ροδιού, εξοπλισμό αποφλοίωσης που με την μέθοδο deseeding παίρνουμε άθικτα τα «διαμάντια» του καρπού, συσκευασίας του ροδιού σε μορφή σπυριού σε συσκευασίες 200 – 2.000 γραμμαρίων,  μονάδα χυμοποίησης με τεχνολογία clear juice που σημαίνει ότι ο χυμός μας παράγεται μόνο από τα σπόρια του ροδιού, αφαιρώντας με υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα την εξωτερική και εσωτερική φλούδα του φρούτου, ψυγεία και αποθηκευτικούς χώρους με υψηλά στάνταρ υγιεινής και ασφάλειας, προσφέροντας στην ελληνική και παγκόσμια αγορά, φρέσκα ρόδια, σπόρους ροδιού, σειρά προϊόντων ροδιού και τον Ελληνικό 100% φυσικό χυμό ροδιού ΑΣΟΠ!Το Περιβάλλον

προστασία περιβάλλοντος

Επενδύουμε σταθερά στην  έρευνα, στην  αξιοποίηση των τεχνολογικών εξελίξεων και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων  υψηλής προστιθέμενης αξίας. Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, και με πρωτοποριακούς μεθόδους, αξιοποιούμε τα στερεά υπολείμματα του ροδιού  για την παραγωγή καύσιμης ύλης, Briguettes και οικολογικών καλλυντικών προϊόντων,  ανοίγοντας τον δρόμο για την συνολική αξιοποίηση των υπολειμμάτων των αγροτικών προϊόντων.

Έτσι αντιλαμβανόμαστε και υλοποιούμε  στην πράξη, εμείς στην οικογένεια ΑΣΟΠ,  την πράσινη ανάπτυξη, την παραγωγή οικολογικών προϊόντων, την μείωση της ρύπανσης, την υποκατάσταση των εισαγωγών με εξαγωγές σύγχρονων προϊόντων και συμβάλλουμε στην πραγματική και βιώσιμη ανάπτυξη.


Ποιότητα - Πιστοποιήσεις

ποιότητα ροδιού
 • Καλλιέργεια 10.000 στρεµµάτων σε όλη την Ελλάδα µε πιστοποίηση Global G.A.B. – αγροτική καλλιέργεια ολοκληρωµένης διαχείρισης.
 • Πιστοποίηση για την εφαρμογή συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων κατά ISO22000:2005.
 • Πιστοποίηση Green Control για την παραγωγή βιολογικού χυμού
 • Πιστοποίηση Kosher
 • Πιστοποίηση Βιολογικής καλλιέργειας και παραγωγής
 • Έγκριση ποιότητας προϊόντων από τον οργανισμό FDA – U.S.A. Food & Drug Administration

Γιατί να μπεις στην ομάδα μας

ρόδια

Αν είσαι καλλιεργητής μακροπρόθεσμης λογικής επενδύσεων τότε έλα στην μεγαλύτερη ομάδα καλλιέργειας ροδιάς στην Ελλάδα. Έλα στον ΑΣΟΠ.

 • Η έκταση που απαιτείται είναι κατ΄ ελάχιστο 10 στρέμματα και η καλλιέργεια θα δώσει υψηλές αποδώσεις μετά από 3 με 4 χρόνια.
 • Η ροδιά είναι ανθεκτικό φυτό, δεν χρειάζεται πολύ λίπασμα, ούτε πολλή δουλειά. Απαιτεί, όμως, συστηματική δουλειά.
 • Το κόστος για καλλιέργεια ροδιάς μέσω του Α.Σ.Ο.Π. συμφέρει και περιλαμβάνει:
  • Εξαιρετικής ποιότητας πιστοποιημένα δενδρύλλια υψηλής καρποφορίας σε διάφορα μεγέθη και ηλικίες
  • Πλήρη εξοπλισμό άρδευσης
  • Συμμετοχή στην προμήθεια εξοπλισμού αντιβροχικής – αντιχαλαζικής προστασίας
  • Εφαρμοσμένη τεχνογνωσία στην καλλιέργεια της ροδιάς.
  • Βιολογική καλλιέργεια – Ολοκληρωμένη διαχείριση. Πιστοποίηση με έξοδα του ΑΣΟΠ.
  • Γεωπονική υποστήριξη
  • Τελάρα – παλετοκιβώτια για τη συγκομιδή
  • Επιπλέον προνόμια με την κάρτα I-FOR ως επιβράβευση για την αειφορική προσπάθεια
  • Ασφαλιστική κάλυψη
  • Εκπτώσεις σε γεωργικά εφόδια και υλικά
  • Ειδική έκπτωση στα καταναλωτικά προϊόντα του ΑΣΟΠ
  • Χρήσιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες
 • Ο Α.Σ.Ο.Π. θα απορροφήσει από τον πρώτο χρόνο όλη την παραγωγή σου στις προσυμφωνημένες τιμές αγοράς για ρόδια α’ και β’ ποιότητας

Τα νέα μας

perilipsi diagwnismou asop
alimentaria

Συμμετοχή στην έκθεση Food Expo 2021

Συμμετέχουμε στην έκθεση Alimentaria, στη Gran via Venue στη Βαρκελώνη. Θα μας βρείτε στην αίθουσα 2, στο Stand D-650.
#ASOP #thegreekpomegranate #toellinikorodi

food expo 21

Συμμετοχή στην έκθεση Food Expo 2021

Για μια ακόμη χρονιά ο ΑΣΟΠ συμμετέχει στην Food Expo - Greece, στις 14 - 18 Ιουνίου!
Αυτή τη χρόνια, ψηφιακά!
#ASOP #thegreekpomegranate #toellinikorodi

ρόδια

Κορυφαία διάκριση για το Ελληνικό Ρόδι του ΑΣΟΠ!

Με το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κορυφαία ελληνική διοργάνωση εξαγωγικών βραβείων.

Greek Exports Awards διακρίθηκε ο ΑΣΟΠ-Το Ελληνικό Ρόδι.

Ο θεσμός των εξαγωγικών βραβείων Greek Exports Awards συνδιοργανώνονται από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και την Ethos Media με στόχο να ανάδειξη-επιβράβευση των ανθρώπων, των ιδεών και των συνεργασιών μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας.

Ο ΑΣΟΠ-Το Ελληνικό Ρόδι- κατέκτησε το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία TOP BRANDED EXPORT PRODUCT.

Η τελική αξιολόγηση-βράβευση με το χρυσό βραβείο των 100% φυσικών χυμών ροδιού του ΑΣΟΠ (βιολογικών & συμβατικών) συνδιαμορφώθηκε κατά 40% από πανελλαδική ψηφοφορία καταναλωτών (15.750 συμμετείχαν στην ψηφοφορία) και κατά 60% από την κριτική επιτροπή με συμμετέχοντες κορυφαίους παράγοντες της οικονομικής, επιχειρηματικής, επιμελητηριακής, επιστημονικής κοινότητας της χώρας.

Στην εκδήλωση απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου στην Αθήνα κεντρικός ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για της Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια κ. Κώστας Φραγκογιάννης.

Η τιμητική διάκριση για τον ΑΣΟΠ έρχεται ως αποτέλεσμα της διαχρονικής επένδυσης και παρουσίας του ΑΣΟΠ στην καθετοποιημένη οργάνωση του πρωτογενούς τομέα σε σύγχρονες καλλιέργειες, όπως το ρόδι, που αποφέρουν μεγάλη προστιθέμενη αξία και υψηλή διατροφική αξία.

Τα προϊόντα του ΑΣΟΠ βρίσκονται τοποθετημένα στα ράφια αγορών 16 χωρών του εξωτερικού.

Ο ΑΣΟΠ εκλαμβάνει την νέα αυτή κορυφαία διάκριση ως επιπλέον ευθύνη εκπροσώπησης του Ελληνικού Ροδιού στην εγχώρια και εξωτερική αγορά με αδιαπραγμάτευτη αξία την εμμονή στην απόλυτη φυσικότητα και την απόλυτη διασφάλιση ποιότητας των χυμών ροδιού ΑΣΟΠ.