MENU
Greek (Greece)English (United Kingdom)
asop rodia ellinikaasop rodia ellinikaellinika rodia

Συνταγές

Ψητός σολωμός με ρόκα, αβοκάντο και σάλτσα ροδιού

Χρόνος: 1 ώρα
Μερίδα: οικογενειακή

Ψητός σολωμός με ρόκα, αβοκάντο και σάλτσα ροδιού

Υλικά:

  • 4 μερίδες φιλέτο σολωμού
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 500 γρ ρόκα
  • 4 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε κομμάτια
  • 300 γρ μοτσαρέλα κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 16 μικρές ντοματούλες κίτρινες cherry
  • Aλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Σπόρους από ένα ρόδι ΑΣΟΠ
  • *Για τη βινεγκρέτ ρόδι:
  • 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 200 γρ. χυμό ρόδι ΑΣΟΠ
  • 20 γρ. γρεναδίνη
  • 20 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 180 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε από τυχόν αγκάθια, πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε από πριν τα φιλέτα σολωμού. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε τα φιλέτα σολωμού με ελάχιστο λάδι και ψήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ενναλακτικά βάζουμε το σολωμό σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στο γκριλ.

Βάζουμε σε ένα μπωλ τη ρόκα καλά πλυμένη, τη μοτσαρέλα σε κομμάτια, το αβοκάντο σε κομμάτια, τις ντοματουλες, τους σπόρους ροδιού, περιχύνουμε με τη βινεγκρετ ροδιού και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σε μια πιατέλα τα φιλέτα σολωμού και συνοδεύουμε με την δροσιστική σαλάτα.

Για τη βινεγκρέτ ρόδι

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/2 της ποσότητας. Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα, το συμπυκνωμένο χυμό ρόδι, τη γρεναδίνη, το ξίδι, και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.