banner espa

banner espa

EU Organic Juice Planet
Contract notice EU Organic Juice Planet
Contest process of EU Organic Juice Planet
MENU
Greek (Greece)English (United Kingdom)
Υλικά: 200 γρ. πλιγούρι 3 κλ. φρέσκο κρεμμυδάκι, σε φέτες 8 κ.σ. ελαιόλαδο ½ σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη 4 κ.σ. κουκουνάρι 50 γρ. παρμεζάνα 100 γρ. κάστανα βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτιασπόροι από 1,5 ρόδιψιλοκομμένα μυρωδικά (δυόσμο, ρίγανη) 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης 1 κύβο κοτόπουλο200 ml νερό 1 κ.σ. βούτυροαλάτιπιπέρι1 λεμόνι
Χρόνος: 30'
Μερίδα: οικογενειακή

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος και στη συνέχεια σοτάρουμε το πλιγούρι για 5 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο βούτυρο. Διαλύουμε τον κύβο ζωμού κοτόπουλου σε βραστό νερό, τον διαλύουμε και τον ρίχνουμε στο τηγάνι με το πληγούρι περιμένοντας να πάρουν μαζί τα υλικά μια βράση. Αφαιρούμε το τηγάνι πάλι και καλύπτουμε καπάκι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά χωρίς λάδι, ρίχνουμε τα κάστανα για λίγα λεπτά και μετά τα κουκουνάρια. Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες μαζί με το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά και τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, ρίγανη). Τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε τα κάστανα, το κουκουνάρι, το πλιγούρι, το ρόδι, ξύσμα και λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Τρίβουμε παρμεζάνα από πάνω και σερβίρουμε.

Υλικά: 350 γραμ. baby σπανάκι (1συσκευασία) 1 φλ. ρόδι καθαρισμένο 1 ½ φλ. μαγειρεμένο κοτόπουλο (βραστό ή ψητό) κομμένο σε μικρές μπουκιές Τριμμένη παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 πορτοκάλι *Για τη βινεγκρέτ ρόδι: 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν 200 γρ. χυμό ρόδι 20 γρ. γρεναδίνη 20 γρ. ξίδι λευκού κρασιού 180 γρ. ηλιέλαιο 180 γρ. ελαιόλαδο Αλάτι
Χρόνος: 5'
Μερίδα: οικογενειακή

Για τη σαλάτα σπανάκι με κοτόπουλο, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, το σπανάκι, το μαγειρεμένο κοτόπουλο, τους σπόρους ροδιού, φετούλες από το μισό πορτοκάλι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε με την βινεγκρέτ ροδιού*, την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

*Για τη βινεγκρέτ ρόδι

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/2 της ποσότητας. Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα, το συμπυκνωμένο χυμό ρόδι, τη γρεναδίνη, το ξίδι, και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Υλικά: 2 κόκκινες πιπεριές 1 πράσινη πιπεριά φλογέρα 3 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια 150 γρ. μικρά φασόλια, ζεματισμένα 6 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. κανέλα 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο ροδέλες 200 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια Σπόροι από 2 ρόδια Λίγος μαϊντανός *Για τη σως: 1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 2 κ.σ. σιρόπι ροδιού 5 κ.σ. ελαιόλαδο
Χρόνος: 40'
Μερίδα: οικογενειακή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στη δυνατή σκάλα.

Κόβουμε τις πιπεριές σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε, με το εξωτερικό τους στραμμένο προς τα πάνω, σε ένα ταψί, τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαυρίσουν, τις ξεφλουδίζουμε αφού κρυώσουν.

Βάζουμε τις μελιτζάνες στο ίδιο ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο, κανέλα, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και ψήνουμε περίπου 30 λεπτά στους 180- 200 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Σε μια ρηχή πιατέλα απλώνουμε κάτω τις μελιτζάνες, τα φασόλια, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, ρίχνουμε από πάνω τη φέτα και τους σπόρους ροδιού και περιχύνουμε με τη σως. Στολίζουμε με λίγο μαϊντανό.

Υλικά: 250 γρ. ρόκα και σγουρή σαλάτα 1 μικρό φινόκιο, ψιλοκομμένο 10 κ.σ. σπόρους ροδιού 3 κ.σ. καρύδια κομμένα σε κομμάτια 3 κ.σ. αμύγδαλα κομμένα σε κομμάτια 3 κ.σ. σταφίδα της αρεσκείας σας 1 ξινόμηλο 70 γρ. παρμεζάνα, πεκορίνο ή γραβιέρα 1 κ.σ. μουστάρδα 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού 1κ.σ. ξύσμα 300 γρ. κολοκύθα 1 μικρό κρεμμύδι, σε ροδέλες 1 κ.σ. ελαιόλαδο 5 φύλλα φασκόμηλου αλάτι πιπέρι
Χρόνος: 15'
Μερίδα: οικογενειακή

Σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας, το φασκόμηλο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς ώσπου να τρυπιέται η κολοκύθα. Αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το λάδι με τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού. Κόβουμε σε κομμάτια τις σαλάτες, το φινόκιο, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα, προσθέτουμε την ψητή κολοκύθα και ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε από πάνω τα ρόδια, τους ξηρούς καρπούς, την σταφίδα, κομματάκια από μισό ξινόμηλο, την παρμεζάνα και πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού. Στολίζουμε με το υπόλοιπο ξινόμηλο.

Υλικά: 1,5 κιλό χοιρινή σπάλα ολόκληρη 20 αποξηραμένα δαμάσκηνα Μισό ποτήρι μαυροδάφνη 3 μέτρια κρεμμύδια 200 γρ. χυμός ροδιού 1/2 λεμόνι (το χυμό) 4 -5 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. βούτυρο 1/2 κ.γλ. γαρίφαλα 1 κ.γλ. κανέλα τριμμένη 2 κ.σ. ζάχαρη Αλάτι, πιπέρι  Συνοδευτικό: πουρές πατάτας
Χρόνος: 2:30 ώρες
Μερίδα: οικογενειακή

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες, να σοταριστούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό του ροδιού, το μισό κρασί και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε πάλι το κρέας και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί για 1,5 ώρα περίπου. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα δαμάσκηνα, ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί, τη ζάχαρη, την υπόλοιπη κανέλα και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να ψηθεί 5-10 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα περισσότερα υγρά. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας. Κουνάμε συχνά την κατσαρόλα, να ανακατευτεί η σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό κόβοντας σε φέτες το κρέας συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας.