MENU
Greek (Greece)English (United Kingdom)
asop rodia ellinikaasop rodia ellinikaellinika rodia

Συνταγές

Πράσινη σαλάτα με ψητή κολοκύθα, ρόδι και ξηρούς καρπούς

Χρόνος: 15'
Μερίδα: οικογενειακή

Πράσινη σαλάτα με ψητή κολοκύθα, ρόδι και ξηρούς καρπούς

Υλικά:

  • 250 γρ. ρόκα και σγουρή σαλάτα
  • 1 μικρό φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 10 κ.σ. σπόρους ροδιού
  • 3 κ.σ. καρύδια κομμένα σε κομμάτια
  • 3 κ.σ. αμύγδαλα κομμένα σε κομμάτια
  • 3 κ.σ. σταφίδα της αρεσκείας σας
  • 1 ξινόμηλο
  • 70 γρ. παρμεζάνα, πεκορίνο ή γραβιέρα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1κ.σ. ξύσμα
  • 300 γρ. κολοκύθα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 φύλλα φασκόμηλου
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας, το φασκόμηλο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς ώσπου να τρυπιέται η κολοκύθα. Αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το λάδι με τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού. Κόβουμε σε κομμάτια τις σαλάτες, το φινόκιο, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα, προσθέτουμε την ψητή κολοκύθα και ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε από πάνω τα ρόδια, τους ξηρούς καρπούς, την σταφίδα, κομματάκια από μισό ξινόμηλο, την παρμεζάνα και πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού. Στολίζουμε με το υπόλοιπο ξινόμηλο.