MENU
Greek (Greece)English (United Kingdom)
asop rodia ellinikaasop rodia ellinikaellinika rodia

Συνταγές

Μους γιαούρτι με ρόδι και καρύδια

Χρόνος: 5'
Μερίδα: 6 ατομικά μπολ

Μους γιαούρτι με ρόδι και καρύδια

Υλικά:

  • *Για τη μους γιαούρτι:
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη 
  • 1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • *Για τα ζαχαρωμένα καρύδια:
  • 100 γρ. καρύδια, η ψίχα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σπυρί ροδιού ΑΣΟΠ

Εκτέλεση:

Μους: Στο μίξερ χτυπάμε το γιαούρτι μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας συνεχώς τα υλικά, ώσπου να σχηματιστεί μια απαλή μους. Τη μοιράζουμε στα μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Καρύδια: Σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, ζεσταίνουμε τα καρύδια σε χαμηλή φωτιά. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα μοιράζουμε μαζί με τα ρόδια πάνω από το ζελέ στα μπολ που έχουμε βγάλει από το ψυγείο.