MENU
Greek (Greece)English (United Kingdom)
asop rodia ellinikaasop rodia ellinikaellinika rodia

Συνταγές

Γλυκό κουταλιού ρόδι παραδοσιακό

Χρόνος: 2 ώρες
Μερίδα: οικογενειακή

Γλυκό κουταλιού ρόδι παραδοσιακό

Υλικά:

  • 500 γρ. Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
  • 100 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο
  • μαρμελάδα ρόδι AΣΟΠ
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1/2 μοσχολέμονο
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια, τα 600 γρ ζάχαρης, την κανέλα, τη βανίλια και το νερό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου (δε βράζουμε για πολύ ώρα για να μη λιώσουν τελείως τα ρόδια).  Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα σκεπασμένο. Αφήνουμε την κατσαρόλα στο ψυγείο για μία ημέρα.

Την επόμενη ημέρα, βγάζουμε την κατσαρόλα από το ψυγείο και την ξαναβάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και σιγοβράζουμε για ακόμα 15-30 λεπτά μέχρι που να δέσει το γλυκό. Μεταφέρουμε το γλυκό σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα, όσο είναι ζεστό και κλείνουμε με το καπάκι γρήγορα. Γυρίζουμε το βάζο ανάποδα για περίπου 10 λεπτά για να σφραγίσει καλά το καπάκι. Αν δεν ανοίξουμε το βάζο διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου και αν το ανοίξουμε διατηρείται στο ψυγείο για αρκετούς μήνες.