MENU
Greek (Greece)English (United Kingdom)
asop rodia ellinikaasop rodia ellinikaellinika rodia

Συνταγές

Κέικ σοκολάτας με ρόδι

Χρόνος: 1.15 ώρα
Μερίδα: οικογενειακή

Κέικ σοκολάτας με ρόδι

Υλικά:

  • 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 Αυγά 
  • ¾ φλυτζανιού Κακάο 
  • 1 φλ Ζάχαρη 
  • 2 φλ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ 
  • 1 κ.γλ. Σόδα μαγειρικής 
  • Τους σπόρους από 2 Ρόδια καθαρισμένα ή έτοιμους σπόρους ροδιού ΑΣΟΠ
  • ½ φλ κράνμπερυ μαριναρισμένα από την προηγούμενη σε χυμό ροδιού (προαιρετικά)
  • 80γρ Κουβερτούρα 
  • *Για την επικάλυψη
  • 330 ml Κρέμα γάλακτος 
  • 250γρ Κουβερτούρα 
  • 1 κ.σ. Μέλι 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την ζάχαρη, συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το  μπέικιν πάουντερ, την σόδα και τα ανακατεύουμε. Λιώνουμε την κουβερτούρα με μπεν μαρί και την αδειάζουμε στο μπολ με το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε και το μίγμα από το αλεύρι, το κακάο και το μπεικιν πάουντερ,. Τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ και στο τέλος ρίχνουμε τα ρόδια , τα κράνμπερυ και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, λειώνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια, προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε μαζί τα υλικά. Αφήνουμε να κρυώσει το κεικ και η επικάλυψη και στη συνέχεια περιχύνουμε το κέικ, στολίζουμε με σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.